Bekijk-onze-shops.gif

Reddingsvesten.com V. 1.jpg


50N, 100N, 150N, 275N zwemvest / reddingsvest? hier vindt u het zwemvest of reddingsvest naar uw keuze†† automatic_inflation50.gif††††††††††††††automatic_inflation100.gif†††††††††††††automatic_inflation150.gif†††††††††† ††automatic_inflation275.gif

EN 393†zwemvesten††††EN395†reddingsvesten††††EN 396 reddingsvesten†††EN399 reddingsvesten

Wij hebben speciaal voor u de zwemvesten en reddingsvesten in drijfvermogen categoriŽn ingedeeld, bekijk deze categoriŽn door op de tekst te klikken.

De keuze van uw reddingsmiddel is mede afhankelijk voor welke categorie deze gebruikt wordt. Zo zijn er diverse categoriŽn waar binnen uw zwemvest of reddingsvest valt. De categorie wordt uitgedrukt in "N" hoe groter het getal voor de "N" hoe meer drijfvermogen het zwemvest of reddingsvest heeft.

Europeese Norm 89/686/EEG

De categoriŽn zijn opgesteld en geconformeerd volgens de Europeese Norm 89/686/EEG "persoonlijke beschermingsmiddelen".

Drijfhulpmiddel (zwemvest)

automatic_inflation50.gif

Drijfhulpmiddel 50N - EN 393

Alleen geschikt voor zwemvaardigheden. Alleen bij of op beschut water waar snel hulp aanwezig is. Niet veilig bij bewusteloosheid.

Geen REDDINGSVEST! voor personen vanaf 30 kg.

Het 50N drijfhulpmiddel is bij uitstek geschikt in situaties waar veel bewegingsvrijheid vereist is, zoals:

  • KanoŽn & Kayakken
  • Dinghy - zeilen
  • water / jetskiŽn
  • vissen - jagen

Reddingsvesten

automatic_inflation100.gif

Reddingsvest 100N - EN395

Geschikt bij of op binnenwater en beschut water. Beperkt veilig bij bewusteloosheid en bij het dragen van waterdichte kleding.

Geschikt voor kinderen (al vanaf een paar maanden) en volwassenen bij of op binnenwater en beschut water tijdens normale weerstomstandigheden en het dragen van lichte kleding. Biedt goede bescherming voor niet-zwemmers en zwemmers. De 100N reddingsvesten zijn zo ontworpen dat ze een bewusteloze persoon op de rug draaien, met de luchtwegen vrij van water.

automatic_inflation150.gif

Reddingsvest 150N - EN396

Voor zwemmers en niet-zwemmers. Geschikt bij of op open- en kustwater. Met zware, waterdichte kleding beperkt veilig bij bewusteloosheid. Een reddingsvest dat meer drijfvermogen en geavenceerder is. Voor serieuze jachtvaarders, zwemmers en niet-zwemmers.

Geschikt voor kinderen en volwassenen bij of op open- en kustwater. Voor zware weersomstandigheden en bij het dragen van bijvoorbeeld lichte regenkleding. De 150N reddingsvesten zijn zo ontworpen dat ze een bewusteloze persoon op de rug draaien, met de luchtwegen vrij van water.

automatic_inflation275.gif

Reddingsvest 275N - EN399

Voor op zee en bij extreme zware omstandigheden. Voor dragers van zware, waterdichte kleding. Onder vrijwel alle omstandigheden volkomen veilig bij bewusteloosheid. 275N reddingsvesten zijn er in diverse uitvoeringen, wij hebben een overzicht van 275N reddingsvesten op deze website speciaal voor u gesorteerd. voorbeelden van automatische reddingsvesten vindt u in de categorie: automatische reddingsvesten.

Let op:†een drijfhulpmiddel en/of reddingsvest werkt alleen goed als:

  • u de juiste categorie en model al naar gelang van het gebruik kiest.
  • u de juiste maatvoering met het gewicht (zonder kleding) van de drager kiest.
  • u het vest volgens de bijgesloten instructies aantrekt, draagt en onderhoudt.
  • u het vest ten alle tijde draagt waar een kans bestaat dat u te water kunt raken.
  • u het vest nooit onder uw kleding draagt
  • u het vest voor het gebruik uittest om de juiste werking ervan te controleren (leer ook een kind hoe te drijven c.q. draaien in het reddingsvest.

Extra: opblaasvest, controleer of het opblaasmechanisme operationaal is volgens de bijsluiter. Check ook of het gasflesje vol of niet doorboord is.

® 2004 zwemvesten.nl | Design: Contemplated Wie zijn wij Contact Voorwaarden Privacy Help